Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

TEMAD Başkanı Ahmet Eraslan: En büyük hayâlim, Erdek'e emekli astsubaylar için huzurevi kazandırmak”

TEMAD Başkanı  Ahmet Eraslan:  En büyük hayâlim, Erdek

Söyleşi : Önder BALIKÇI
Bugünkü konuğumuz, Emekli Astsubaylar Derneği(TEMAD) Erdek Şube Başkanı Ahmet Eraslan. 1941 yılında Tokat’ın Erbağ ilçesinde doğan ve eşi Erdekli olan Eraslan, 22 yıldır Erdek’te yaşıyor. Ancak, 50 yıldır Erdek’e gelip gittiğini vurgulayan emekli astsubay, TEMAD Erdek Şube Başkanı Eraslan ile sizler için görüştük.
                                                   X        X         X
* TEMAD Erdek Şubesi ne zaman kuruldu? Kaç yıldır başkanlık görevini yürütüyorsunuz?
- Şubemiz, 1992 yılında kuruldu. 2005 yılından, 2008’e dek başkan yardımcılığı görevindeydim. 2008 yılından beri başkanlık görevindeyim. Şubemizin hâlen 67 üyesi, 20 fahri üyesi bulunuyor.
* Erdek nasıl bir kent sizce, sayın Eraslan?
- Doğasıyla, coğrafyasıyla, iklimiyle dünyanın en güzel kentlerinden biri. Avrupa’da, Amerika’daki birçok önemli kente bile değişmem, Erdek’i…
* Bir sivil toplum örgütünün başı olarak, Erdek’teki sivil toplum örgütlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?
- Etkili olduklarını düşünmüyorum. Çünkü ilçemizdeki sivil toplum örgütleri arasında en küçük bir koordinasyon bile yok. Hepsi kendi başına hareket etmeye çalışınca sivil toplum hareketinin başarısından söz etme olanağı yok. Oysa el ele verilse, Erdek’in geleceğine katkı yolunda çok daha etkili olunabilir.
* Gelelim, üyelerinizin sorunlarına. Bu konuda biraz bilgi verir misiniz?
- Emekli astsubayların özlük sorunları yıllardır giderilmedi. Genel Başkanımız Ahmet Keser başta olmak üzere bu sorunlarımızı yıllardır hükümet yetkilileri ve Genelkurmay Başkanlığı’na bildiriyoruz. Şu ana dek hiçbir sonuç alamadık. Bir zamanlar peşmergelere, şimdi de Suriyelilere kucak açan devlet, nedense konu emekli astsubaylar olduğunda hiç umursamıyor. Ama bu özlük haklarımızı mutlaka alacağız. Çünkü kimseden ulufe beklemiyoruz, yalnızca hakkımızı istiyoruz.
* TEMAD Erdek Şubesi olarak hizmet vermeye çalışırken, zorlanıyor musunuz?
- Kısıtlı olanaklarımızla elbette ki zorlanıyoruz ama iyi niyetle, dürüst bir şekilde hizmet sunmanın çabası içindeyiz. Son dönemde, bölgemizdeki 1500 vatandaşı, İstanbul’da anlaştığımız bir göz hastanesinde, ücretsiz olarak taramadan geçirdik.
* En büyük hayaliniz?
- Erdek’te, emekli astsubaylarımız için bir huzurevi kurmak en büyük hayalimdir. Bu kurum, en azından 100 yataklı olacak. Ülkemizdeki 90 şubemize hizmet verecek bu huzurevi için ülkemizdeki en elverişli yer, coğrafi konumuyla, doğası ve havasıyla Erdek’tir. Bu isteğimize genel merkezimiz de sıcak bakıyor.
* Size üzüntü veren olaylar var mı?
-Tabii ki üzüldüğümüz olaylar vardır. Örneğin, derneğimize üye bile olmayan astsubay arkadaşlarımızın bizi eleştirmeleri canımızı sıkıyor. Gelsinler, üye olsunlar, onların da düşüncelerinden ve yapıcı eleştirilerinden yararlanalım. Diğer bir konu şudur: Biz, tüm partilere eşit uzaklıktayız. Çatımız altında her siyasi görüşten üyemiz vardır. Bu nedenle politikacıların, bizden destek istemelerini hem doğru bulmuyor, hem de şaşırıyoruz. Bir başka anlayamadığımız konu ise şudur: TEMAD Erdek Şubesi çatısı altında üniversite mezunu 30 dolayında üyemiz bulunuyor. Bugüne dek hiçbir kurum veya kuruluş, bu üyelerimizden yararlanmayı nedense düşünmedi.
* Biraz da ülke sorunlarından söz edelim mi, sayın Eraslan?
- Ülke olarak öncelikle sevgiye muhtacız. Birbirimizi sevip kucaklamazsak, asla başarıya ulaşamaz ve mutlu olamayız. Ülkemizin geleceğinin parlak olabilmesi için çağdaş eğitimi çok önemsiyorum. Bu ülkeyi ancak eğitim kurtarır. Zorunlu eğitim dönemi liseyi de kapsamalı. Bu arada, Türkçemize de sahip çıkmalıyız. Bugün, Halk Eğitim Merkezleri’nde, Osmanlıca dersleri de veriliyor. Bence çok önemli bir derse daha ihtiyacımız var: Dilimizi küfürsüz kullanma!
* Son olarak Atatürk ile ilgili düşüncelerinizi alalım.
- Türk toplumu olarak Atatürk’ü hâlâ anlayamadık diye düşünüyorum. Atatürk ilke ve devrimlerini çok iyi öğrenip, benimsemeliyiz. Bugün, hâlâ Atatürk ile ilgili yayınları okuyup, O’nu daha iyi anlamaya çalışıyorum. Şu anda da, Atatürk’ü anlatan “Bir Ömrün Öteki Hikayesi”ni okuyorum.



Anahtar Kelimeler:
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı